arrow-left arrow-left-blue arrow-right arrow-right-blue check PDF up curve arrow onderhoud 360 no-image liggen lopen rijden staan verzorgen zitten

Passing aanvragen

Flexible Knee Positioning

FKP de nieuwe flexibele kniesteun

We presenteren met trots ons gloednieuwe accessoire voor het stabiliseren en corrigeren van de knieën. De FKP kniesteunen zijn beschikbaar voor onze vertrouwde Ernie 2 en nieuwe Ted sta-tafels.

Er is veel hart en ziel gestoken in de ontwikkeling van ons flexibele kniesteunsysteem FKP en dat zie je ook terug.
Onze FKP-systeem ontlast de patella, vermijd drukpunten en voorkomt daardoor pijn. De aanpasbare steunbanden bieden ondersteuning in voor- en zijwaartse richting en passen zich aan de vorm van de knie aan. De banden zijn op een beweegbaar bevestigingspunt gemonteerd wat ervoor zorgt dat ze zich aanpassen aan elke kniehoek. Zelfs de kleinste beweging is geen enkel probleem.

De steunbanden zijn eenvoudig in lengte aan te passen door de klittenband verstelling. Daarnaast zijn ze zeer comfortabel door het gebruik van een combinatie van Jersey-stof met neopreen.

Laat je inspireren

Het FKP systeem biedt precies de stabiliteit die je nodig hebt bij een lage spierspanning of hypermobiliteit in de gewrichten. Dit maakt de kniesteun uitermate geschikt voor gebruik bij hypotonie, trisomie 21, spierdystrofie en vele andere aandoeningen.
De kniesteun corrigeert en ondersteund bij contracturen en afwijkende gewrichtsvormen bij mensen met een cerebrale parese of neurodegeneratieve aandoening.

De steunbanden vormen zich geheel naar het been en bieden daardoor een zeer gelijkmatige drukverdeling. Dit zorgt voor minder pijn en draagt bij aan het langer kunnen volhouden van het staan.
Naast comfortabel zijn de gebruikte materialen ook zeer sterk, waardoor de kniesteunen veel druk kunnen weerstaan.

De flexibiliteit in het materiaal gecombineerd met het beweegbare bevestigingspunt van de steunbanden laten beweging van de spieren toe. Hierdoor kun je de spieren activeren, trainen en strekken.

FKP in het kort

 • FKP staat voor Flexible Knee Positioning
 • Is beschikbaar voor de Ernie 2 en Ted sta-tafels
 • Volgt nauwkeuring de anatomische werking van het kniegewricht
 • Biedt gedifferentieerde drukverdeling via individueel verstelbare banden boven en onder de knie
 • Vermijd drukpunten door gebruik van vormende steunbanden
 • Ontlast de patella
 • Voorkomt pijnklachten
 • Past zich flexibel aan de kniehoek aan
 • Ondersteunt in voorwaartse richting en ook opzij
 • Eenvoudig met klitteband in lengte te verstellen steunbanden
 • Helpt bij het activeren, trainen en strekken van spieren
 • Draagt bij aan het verlengen van de sta-duur

De specialist in hulpmiddelen voor kids

Zitten en lopen, eten of spelen, dit zijn dagelijkse activiteiten die voor veel kinderen vanzelfsprekend zijn. Voor kinderen met een beperking kan dit echter een grote uitdaging zijn. Wij vinden het belangrijk dat deze kinderen toch plezier hebben en worden uitgedaagd zich op hun eigen niveau te ontwikkelen. Daarom zorgen we ervoor dat kinderen weer mee kunnen doen, ook met een bewegingsbeperking.

Atlas Kidtech is een onafhankelijke leverancier, gespecialiseerd in kinderhulpmiddelen. Vanuit onze expertise hebben wij een eigen productlijn ontwikkeld en op de markt gebracht. We werken direct samen met fabrikanten en toeleveranciers in binnen- en buitenland. Hierdoor kunnen we perfect inspelen op de specifieke behoeften van ieder kind en voor elke situatie het juiste hulpmiddel bieden.