arrow-left arrow-left-blue arrow-right arrow-right-blue check PDF up curve arrow onderhoud 360 no-image liggen lopen rijden staan verzorgen zitten

Passing aanvragen

Nieuws

Corrigerende actie Bello 2 maat 1b en 2 - Productiejaren 2016 t/m 2019

05-04-2023

Onlangs heeft de fabrikant Schuchmann GmbH & Co van de huiskamerstoel Bello 2 ons laten weten dat er een afwijking kan zitten in het ophangpunt van dit model stoel. Het betreft de Schuchmann Bello 2 maatvoering 1b en 2 huiskamerstoelen, die geproduceerd zijn tussen 2016 en 2019.

Op het typeplaatje op het frame van de stoel kunt u terugvinden wat de maat is en welke productiedatum deze heeft. (zie afbeelding hiernaast)

De fabrikant (Schuchmann GmbH & Co) heeft besloten om een corrigerende actie uit te voeren. Dit heet een FSCA (Field Safety Corrective Action). Schuchmann GmbH & Co heeft een achteraf monteerbare oplossing, waarmee de huiskamerstoel na de actie direct weer gebruikt kan worden door de cliënt. Deze oplossing zal gemonteerd worden door een vakbekwaam medewerker van Atlas Kidtech of Medipoint.

Wij benadrukken dat, voor zover uit de Post Market Surveillance gegevens blijkt, er geen onmiddellijk risico bestaat dat een terugroepactie rechtvaardigt.

Wij hebben de bij ons bekende gebruikers een brief gestuurd om hen te informeren op het bij ons bekende adres.
Heeft u een Bello 2 maat 1b of 2 met een productiejaar tussen 2016 en 2019, maar geen brief ontvangen?
Neem dan contact op met Atlas Kidtech op telefoonnummer 0486 453 344.

Mocht u vragen hebben over deze corrigerende actie, dan hebben wij enkele veelgestelde vragen hieronder al beantwoord. Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen, dan staan wij u graag telefonisch te woord.

Veelgestelde vragen

Het betreft de Schuchmann Bello 2 maatvoering 1b en 2 huiskamerstoelen, die geproduceerd zijn tussen 2016 en 2019.
Op het typeplaatje op het frame van de stoel kunt u terugvinden wat de maat is en welke productiedatum deze heeft. (zie afbeelding hierboven).

Er is een afwijking gevonden in het materiaal van de bouten, die bevestigd zijn in het ophangpunt voor de verstelling van de hoogte van de stoel.

Dit betekent dat er een afspraak gemaakt moet worden voor een zogenaamde correctieve actie. Deze wordt met u ingepland door Atlas Kidtech of Medipoint, zodat de huiskamerstoel voorzien kan worden van de nieuwe bouten in het ophangpunt voor de hoogteverstelling.

Atlas Kidtech of Medipoint maakt in ca 1 tot 3 maanden een telefonische afspraak met u om de correctieve actie aan huis uit te komen voeren.

Atlas Kidtech heeft vanuit de fabrikant opdracht gekregen om de correctieve actie binnen een jaar uit te voeren bij de klanten.

Het uitvoeren van de corrigerende actie zal ongeveer 45 minuten duren.

Nee, de corrigerende actie heeft geen gevolgen voor de functie van de huiskamerstoel.

Nee, dit wordt uitgevoerd door een gediplomeerd medewerker van Atlas Kidtech of Medipoint.

Ja, er is geen reden voor een directe terugroepactie en het product hoeft niet buiten gebruik gesteld te worden.

De specialist in hulpmiddelen voor kids

Zitten en lopen, eten of spelen, dit zijn dagelijkse activiteiten die voor veel kinderen vanzelfsprekend zijn. Voor kinderen met een beperking kan dit echter een grote uitdaging zijn. Wij vinden het belangrijk dat deze kinderen toch plezier hebben en worden uitgedaagd zich op hun eigen niveau te ontwikkelen. Daarom zorgen we ervoor dat kinderen weer mee kunnen doen, ook met een bewegingsbeperking.

Atlas Kidtech is een onafhankelijke leverancier, gespecialiseerd in kinderhulpmiddelen. Vanuit onze expertise hebben wij een eigen productlijn ontwikkeld en op de markt gebracht. We werken direct samen met fabrikanten en toeleveranciers in binnen- en buitenland. Hierdoor kunnen we perfect inspelen op de specifieke behoeften van ieder kind en voor elke situatie het juiste hulpmiddel bieden.