arrow-left arrow-left-blue arrow-right arrow-right-blue check PDF up curve arrow onderhoud 360 no-image liggen lopen rijden staan verzorgen zitten

Passing aanvragen

Wij werken samen met…

Vergoeding

De aanvraagprocedure rondom een hulpmiddel kan erg complex zijn.
De adviseurs van Atlas Kidtech helpen je de juiste hulpmiddelen te kiezen en maken je wegwijs in de zorg- en regelgeving.

Atlas Kidtech heeft een samenwerking met verschillende instanties en zorgaanbieders die vergoeding van een hulpmiddel mogelijk maken.

 

Zorgverzekeraars

Als gecontracteerd leverancier van alle zorgverzekeraars in Nederland kunnen wij voor ieder kind een geschikt hulpmiddel aanvragen. In het kader van de zorverzekeringswet (ZVW) kunnen kinderhulpmiddelen in de categorieën lopen, zitten, staan en liggen in aanmerking komen voor vergoeding via Atlas Kidtech.

Voor een aantal zorgverzekeraars beheren wij het depot van kinderhulpmiddelen. Door groei maken kinderen vaak maar een beperkte tijd gebruik van een voorziening en deze kan zeer goed nogmaals ingezet worden. Atlas Kidtech biedt alle dienstverlening die hierbij komt kijken: het innemen van kinderhulpmiddelen, het demonteren van aanpassingen, het volledig reinigen en repareren van de kindervoorziening en het in depot nemen hiervan.

Gemeenten

De producten in de categorieën rijden en verzorgen komen in aanmerking voor vergoeding in het kader van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).

Bijna alle gemeenten hebben voor de levering van WMO-hulpmiddelen contracten afgesloten met één of meer revalidatiedealerbedrijven. Kinderhulpmiddelen maken vaak deel uit van het afgesproken pakket. De levering van een kinderhulpmiddel in de WMO zal dan ook via deze dealerbedrijven lopen.

Atlas Kidtech levert niet alleen hulpmiddelen voor kinderen aan deze dealerbedrijven maar ondersteunt ze ook. Indien nodig assisteren onze adviseurs bij de passing, voeren deze geheel uit of geven advies. Dit kan in de thuissituatie, kinderdagcentrum of in een revalidatiecentrum.

Instellingen/ revalidatiecentra

Goed contact met revalidatiecentra en de behandelende ergo- en fysiotherapeut vinden wij zeer belangrijk. Zij kennen immers het kind en diens mogelijkheden en beperkingen van nabij.

Dit is één van de redenen dat onze adviseurs vaste pasmomenten hebben op verschillende revalidatiecentra en scholen in Nederland. Zo kunnen wij snel helpen met een goed advies.

Tijdens deze pasdagen worden kindervoorzieningen gepast en geleverd, worden ze opnieuw ingesteld, zijn kleine reparaties mogelijk en kunnen de therapeuten overleggen met onze adviseurs en hen vragen stellen.

Daarnaast kan onze adviseur op deze manier het geleverde product en de ontwikkeling van het kind in de gaten houden.

Advies nodig?

d-1030-0294 voorkeur

Wij helpen je graag...

Bij Atlas Kidtech werkt een groep enthousiaste, gemotiveerde en deskundige medewerkers, die altijd voor haar klanten klaar staat.

De regelgeving rondom de aanvraag van een hulpmiddel kan erg complex zijn. Wij adviseren je graag op dit gebied.

Voor alle vragen over het aanvraag proces of het hulpmiddel kun je op werkdagen contact opnemen met onze klantenservice.

De specialist in hulpmiddelen voor kids

Zitten en lopen, eten of spelen, dit zijn dagelijkse activiteiten die voor veel kinderen vanzelfsprekend zijn. Voor kinderen met een beperking kan dit echter een grote uitdaging zijn. Wij vinden het belangrijk dat deze kinderen toch plezier hebben en worden uitgedaagd zich op hun eigen niveau te ontwikkelen. Daarom zorgen we ervoor dat kinderen weer mee kunnen doen, ook met een bewegingsbeperking.

Atlas Kidtech is een onafhankelijke leverancier, gespecialiseerd in kinderhulpmiddelen. Vanuit onze expertise hebben wij een eigen productlijn ontwikkeld en op de markt gebracht. We werken direct samen met fabrikanten en toeleveranciers in binnen- en buitenland. Hierdoor kunnen we perfect inspelen op de specifieke behoeften van ieder kind en voor elke situatie het juiste hulpmiddel bieden.