arrow-left arrow-left-blue arrow-right arrow-right-blue check PDF up curve arrow onderhoud 360 no-image liggen lopen rijden staan verzorgen zitten

Passing aanvragen

Omdat ieder kind uniek is

Aanvraag hulpmiddel

Wij vinden het belangrijk dat kinderen plezier hebben, de wereld ontdekken en worden uitgedaagd
zich op hun eigen niveau te ontwikkelen.

Op zoek naar het juiste hulpmiddel voor jouw kind en heb je advies nodig?
Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs.

Bel  +31 (0) 486 – 45 33 44
of vul het online formulier met onderstaande knop.

Passing aanvragen

Aanvraagproces

1. Zorgvraag
Jouw kind heeft een hulpmiddel nodig.

2. Aanvraag
Op verzoek van ouders, therapeut of zorgverzekeraar wordt er een afspraak gemaakt om een hulpmiddel te passen. Dit is zowel mogelijk in de instelling, op school of thuis. Het is ook mogelijk om te passen in onze showroom in Ravenstein.

3. Passing
Met behulp van een pashulpmiddel bekijken we tijdens de passing samen de mogelijkheden. Op basis van de passing en gemeten lichaamsmaten wordt er een geschikt hulpmiddel geselecteerd. Er wordt uitleg gegeven over het hulpmiddel en het verdere aanvraag traject.

4. Vergoeding
Na de passing stelt onze adviseur een dossier samen met daarin de motivatie en offerte van het geselecteerde hulpmiddel.

Dit dossier wordt eventueel voorzien van de Medische Indicatie van de arts en/of een verslag van de behandelend therapeut opgestuurd naar de betalende instantie (verzekeraar, UWV,  gemeente of instelling). Na goedkeuring van de betaler kan het hulpmiddel worden besteld of geproduceerd.

5. Levering
Wanneer het product klaar is voor levering, maken wij een afspraak. De afleveraar of de adviseur stelt bij de levering het product volledig in en geven uitgebreide gebruiksinstructies. Bij elk hulpmiddel zit bovendien een handleiding.

d-1030-0294 voorkeur

Wij helpen je graag...

Bij Atlas Kidtech werken enthousiaste, gemotiveerde en deskundige medewerkers, die altijd voor haar klanten klaar staan.

De regelgeving rondom de aanvraag van een hulpmiddel kan erg complex zijn. Wij adviseren je graag op dit gebied.

De specialist in hulpmiddelen voor kids

Zitten en lopen, eten of spelen, dit zijn dagelijkse activiteiten die voor veel kinderen vanzelfsprekend zijn. Voor kinderen met een beperking kan dit echter een grote uitdaging zijn. Wij vinden het belangrijk dat deze kinderen toch plezier hebben en worden uitgedaagd zich op hun eigen niveau te ontwikkelen. Daarom zorgen we ervoor dat kinderen weer mee kunnen doen, ook met een bewegingsbeperking.

Atlas Kidtech is een onafhankelijke leverancier, gespecialiseerd in kinderhulpmiddelen. Vanuit onze expertise hebben wij een eigen productlijn ontwikkeld en op de markt gebracht. We werken direct samen met fabrikanten en toeleveranciers in binnen- en buitenland. Hierdoor kunnen we perfect inspelen op de specifieke behoeften van ieder kind en voor elke situatie het juiste hulpmiddel bieden.