arrow-left arrow-left-blue arrow-right arrow-right-blue check PDF up curve arrow onderhoud 360 no-image liggen lopen rijden staan verzorgen zitten

Passing aanvragen

In de praktijk:

Werken met digitale passingen

Onze collega Niek Bos legt niet voor iedere vraag meer een fysiek huisbezoek af.  ‘’We hebben het ‘Virtuele huisbezoeken’ geïntroduceerd.
Hierover heb ik veel positieve en dankbare reacties gehad, dat maakt mijn werk betekenisvol.’’

Niek werkt als adviseur buitendienst in de kinderrevalidatie bij Atlas Kidtech. Hij geeft advies voor hulpmiddelen voor kinderen met een beperking. Niek: ‘’Normaal gesproken reed ik door het hele land voor passingen bij klanten thuis, in een instelling of revalidatiecentrum.
Het gaat dan om nieuwe of vervangende hulpmiddelen, aanpassingen, reparaties of evaluaties.’’

Digitale huisbezoeken

Ten tijde van COVID-19 was geen werkdag meer ‘normaal’ en hebben wij moeten kijken naar andere manieren om onze cliënten te ondersteunen. ‘’We spelen daarop in met het concept van virtuele huisbezoeken’’, aldus Niek. ‘’Dat houdt in dat we videobellen met het kind, de ouders en vaak ook de therapeut. Daar hebben we een stappenplan voor. We nemen samen de maten van het kind op. Zo bepalen we de juiste maat van het hulpmiddel. Door het delen van mijn scherm laat ik vervolgens diverse opties en mogelijkheden aan de ouders zien. Zo kom ik tot een zo duidelijk en goed advies mogelijk. Een persoonlijke manier om onze cliënten te blijven helpen. Op deze manier zijn wij in staat om in tijden van ‘social distancing’ nog steeds het maximale resultaat voor een kind te behalen.’’

De ervaringen die we op hebben gedaan met deze virtuele huisbezoeken zijn op meerdere vlakken een uitkomst gebleken, waardoor wij deze manier van werken ook onderdeel hebben gemaakt van de manier waarop wij de kinderen, ouders en verzorgers helpen.

Het is niet in alle gevallen mogelijk om de afspraak digitaal door te laten gaan. Niek: ‘’Voor sommige afspraken is de vraag dermate complex, dat een virtueel huisbezoek geen oplossing kan bieden. Dan is een fysieke passing noodzakelijk en kan het zijn dat de adviseur hiervoor alsnog een afspraak laat inplannen.’’

‘’Omdat wij zo door kunnen gaan met onze dienstverlening, blijven we een bijdrage leveren aan het functioneren en welzijn van kinderen met een beperking (en zijn of haar gezin). Het voelt goed om met de klant te kijken naar alternatieve mogelijkheden voor de afspraken.
Op deze manier staan de wensen én de veiligheid van het kind centraal. De afgelopen weken heb ik al veel positieve en dankbare reacties op het ‘virtuele huisbezoek’ ontvangen, dat maakt mijn werk betekenisvol.’’

 

 

 

De specialist in hulpmiddelen voor kids

Zitten en lopen, eten of spelen, dit zijn dagelijkse activiteiten die voor veel kinderen vanzelfsprekend zijn. Voor kinderen met een beperking kan dit echter een grote uitdaging zijn. Wij vinden het belangrijk dat deze kinderen toch plezier hebben en worden uitgedaagd zich op hun eigen niveau te ontwikkelen. Daarom zorgen we ervoor dat kinderen weer mee kunnen doen, ook met een bewegingsbeperking.

Atlas Kidtech is een onafhankelijke leverancier, gespecialiseerd in kinderhulpmiddelen. Vanuit onze expertise hebben wij een eigen productlijn ontwikkeld en op de markt gebracht. We werken direct samen met fabrikanten en toeleveranciers in binnen- en buitenland. Hierdoor kunnen we perfect inspelen op de specifieke behoeften van ieder kind en voor elke situatie het juiste hulpmiddel bieden.